11.4.2018. 22:31
0
Rukometašice Jedinstva zakoračile ka završnici Kupa BiH
U prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH za rukometašice, u Tuzli je večeras domaće Jedinstvo ubjedljivo pobijedilo ekipu Goražda rezultatom 34:16 (16:8).

Na taj način Tuzlanke su napravile veliki korak ka plasmanu u završnicu ovog takmičenja, što bi bio njihov četvrti uzastopni plasman među četiri najbolje ekipe u Kupu BiH.

Goraždanke nisu bile dorastao protivnik domaćim igračicama, pogotovo zbog činjenice da su u dvorani Mejdan nastupile sa samo dvije rezervne igračice.

Držale su rezultatsku ravnotežu u prvih petnaestak minuta, ali što je igra odmicala kvalitet domaćeg sastava dolazio je do izražaja.

Razbranila se golmanica Aida Demirović koja je utakmicu završila sa 16 odbrana, a valja istaći da je najbolja u ekipi Goražda bila također golmanica Azra Balić, koja je postigla i jedan gol.

Gošće u periodu od 34. do 54. minute nisu postigle nijedan gol i u tom razdoblju stvorena je najveća prednost Tuzlanki.

U ekipi Jedinstva najviše golova postigle su Neira Midžić 9, Matea Šumelj 6 i Sumejja Mujkić 5.

Za ekipu Goražda Ismihana Perla postigla je 6, a Ena Kostić 5 golova.


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.