30.4.2018. 13:25
0
Larisa Cerić preuzela 1. mjesto na Svjetskoj rang listi
Nakon novog velikog uspjeha na Evropskom prvenstvu za seniorke u Tel Avivu i bodova koje je tamo osvojila kao viceprvakinja Evrope u kategoriji +78 kilograma, Larisa Cerić ostvarila je novi uspjeh.

Larisa Cerić konačno je uspjela doći na 1. mjesto na Svjetskoj ranking listi.

Za ovaj sportski podvig uz navedeni rezultat, posebno su joj pomogli bodovi koje je osvojila kao pobjednica Grand Slema - Ekaterinburg 2018, 3. mjesto Masters - Saintpetersbourg - 2017, 1. mjesto Gran Prix- Zagreb 2017...

Ovo je prvi put od sticanja nezavisnosti BiH da jedna sportašica zauzme 1. mjesto na nekoj od seniorskih ranking lista svijeta.  

Larisa Cerić na najbolji način već niz godina predstavlja BiH na međunarodnoj sceni, ali uvjeti u kojima radi i dalje su potpuno neadekvatni rezultatima koje postiže. 


(Patria/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.