4.5.2018. 12:50
0
Grabčanović: Čestitat ćemo Grudama titulu, ali pokušat ćemo ih zaustaviti!
Pomalo sumorna atmosfera vladala je na današnjoj konferenciji za novinare tuzlanskog Jedinstva, uoči „derbija svih derbija“ Premijer lige BiH za rukometašice s Grudama, sada već zvaničnih prvakinja BiH za ovu sezonu.

Razlog je nerad klupske uprave i besparica zbog čega ekipu, doslovce na principima entuzijazma, vodi nekoliko zaljubljenika u rukomet. 

- Najuspješniji smo tuzlanski klub poslije rata, tri sezone u nizu smo viceprvaci BiH, ali jedva sastavljamo kraj s krajem. Iscrpio sam sve privatne veze da nađemo sponzore. UO kluba već dva mjeseca uopće ne radi, a odnos vlasti prema nama je nepravedan i teško objašnjiv. Ako se sve gleda kroz prizmu politike i ako zbog toga nekome smetamo, neka kažu i prvi ću se povući iz kluba - kazao je predsjednik Skupštine Zvjezdan Karadžin, dodavši da se problemi teško vide, jer rukometašice daju sve od sebe i postižu odlične rezultate, ali je granica tolerancije pri kraju.

Ističe da je klub neporavedno zapostavljen i od gradskih javnih preduzeća, koja su prisutna u mnogim drugim tuzlanskim klubovima, dok u Jedinstvo do sada nisu uložila ni marku.

Trener Elmir Grabčanović kaže da ne zna hoće li iduće sezone voditi ekipu, a što se tiče ekipe Gruda, podsjeća da u ovoj sezoni nisu poražene u 20 susreta. Jedinstvo je drugo, mada je, smatra, za 30 posto slabije od prošlogodišnje ekipe.

- Grude već danas dolaze u Lukavac i bit će odmorni. Mi ćemo im čestitati na četvrtoj tituli prvakinja, ali ćemo se „pofajtati“, pa šta bude. Favoritkinje su u derbiju, no jednom mora doći kraj nepobjedivosti i mi ćemo pokušati da ih u Mejdanu zaustavimo. Težak su protivnik, ali za njih, za razliku od većine drugih rivala, ne treba nam dodatna motivacija. Kada se zna u kakvim smo poteškoćama, te da i naš stručni štab radi na volonterskoj osnovi, onda su naši dosadašnji rezultati izvrsni - naglasio je Grabčanović.

Vodeći strijelac ekipe Admira Zvekić kaže kako je minulih sezona bilo prilika da se savlada ekipa Gruda, a sutrašnja utakmica je nova prilika. 

- Utakmica nema rezultatski značaj i nemamo šta izgubiti. Kako god bilo, ostat ćemo viceprvakinje. Ipak, pokušat ćemo ih pobijediti uz pomoć naše publike. Ova utakmica mogla bi biti dobra priprema pred završnicu Kupa BiH - izjavila je Zvekić.

Neira Midžić je svakako jedan od aduta Jedinstva za derbi s Gruđankama. Kaže da je svaki ishod moguć, te da se vrijedi „pofajtati“, pa šta bude.

- Kondiciono smo izvrsno pripremljene, motiva nam ne nedostaje, utakmica traje 60 minuta, a lopta je okrugla. Znači, sve opcije su moguće, a publiku pozivam da nas podrži i da pokušamo Grudama nanijeti prvi poraz – naglasila je Midžić.

Utakmica Jedinstvo - Grude igra se u subotu u Maloj dvorani Mejdana od 20 sati.

(Fena/Alen Avdić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.