5.5.2018. 18:37
0
"Na startnim listama sam vidjela da sam četvrta ili peta i nisam imala velika očekivanja u ovoj disciplini"
Balkansko plivačko takmičenje za juniore održava se ovog vikenda u Sarajevu, a reprezentativci BiH već su donijeli odličja za našu zemlju.

Na Balkanijadi učestvuje oko 150 najboljih juniora iz Albanije, Bugarske, Kipra, Crne Gore, Kosova, Moldavije, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine.

Kako je Feni kazao član stručnog štaba reprezentacije BiH Evelin Avdić, u prvom dijelu takmičenja reprezentativci BiH su osvojili tri medalje.

- Emina Pašukan je osvojila zlatnu medalju u disciplini 200 metara prsno, Amar Šapčanin bronzu u istoj disciplini, dok je Hena Mešić osvojila srebro u disciplini 50 metara leđno – rekao je Avdić.

Naglašava da BiH na ovom takmičenju predstavlja 11 takmičera, te da u nastavku prvenstva od njih očekuje još bolje rezultate.  

Za reprezentaciju BiH nastupaju Marko Babić, Tarin Husić, Nejla Karić, Marko Kovačić, Aleksa Krminac, Hena Mešić, Emina Pašukan, Fatih Tahirović, Elena Trivić, Amer Voljevica i Amar Šapčanin. Stručni štab BiH na ovom takmičenju čine glavni trener Goran Grahovac i član stručnog štaba Evelin Avdić.

Osvajačica medalje u disciplini 50 metara leđno i višestruke prvakinja Bosne i Hercegovine Hena Mešić ističe da se nije nadala odličju u ovoj disciplini

- Na startnim listama sam vidjela da sam četvrta ili peta i nisam imala velika očekivanja u ovoj disciplini. Ipak, ugodno sam se iznenadila i bilo mi je drago jer sam se dugo pripremala za ovo takmičenje

Mešić danas očekuju još nastupi u disciplinama 50 metara delfin i 200 metara leđno, a sutra će nastupiti u svojoj najbitnijoj disciplini – 100 metara leđno, u kojoj je prvakinja BiH i kroz koju želi ispuniti normu za nastup na olimpijadi mladih u Buenos Airesu.  

- Nadam se dobrim rezultatima, ako ništa, barem da popravim svoja "najbolja vremena".  

Plivački savez BiH je dobio povjerenje i priznanje od Konfederacije plivačkih saveza Balkana da ove godine bude organizator 47. po redu Balkanijade. Takmičenje je uvršteno u kalendar Svjetske plivačke federacije, a ujedno se vodi i kao kvalifikaciono za olimpijske igre maldih u Buenos Airesu 2018.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.