10.5.2018. 14:04
0
Grabčanović: Volio bih za protivnika dobiti Grude
Završnica Kupa Bosne i Hercegovine za rukometašice igrat će se u Grudama 18. i 19. maja. Stručnjaci najveće šanse za plasman u finale daju ekipama Gruda i Jedinstva iz Tuzle, a mnogo manje Izviđaču iz Ljubuškog i Miri iz Prijedora.
Neposredno pred početak polufinalnih susreta obavit će se izvlačenje parova, pa se može dogoditi da se prije finala sastanu glavni favoriti, četverostruke prvakinje BiH Grude i Jedinstvo. 

Trener Tuzlanki Elmir Grabčanović kaže da ne bi imao ništa protiv da se u polufinalu sastanu s domaćinom završnice.

- Volio bih izvući Grude, jer nakon što sam pregledao snimak našeg susreta od prošle subote, evidentirao sam čak 50 tehničkih pogrešaka naših igračica, a ipak smo izgubili samo s dva gola razlike (28:30). Bilo je tehničkih pogrešaka i na njihovoj strani, ali daleko manje - kaže Grabčanović za Fenu.

Smatra da se takva statistika u rezultatski važnijoj utakmici ne može ponoviti.

- Uvjeren sam da ih možemo dobiti, a možda će to biti lakše u polufinalu nego u finalu. Ipak, sačekat ćemo žrijeb parova, a mi ćemo se za Kup posebno pripremiti i vjerujem da imamo šanse za osvajanje trofeja – zaključio je Grabčanović.

Inače, Gruđanke su osvojile dva posljednja trofeja Kupa BiH, a prije toga pehar su osvajali banjalučki Borac šest puta, Jedinstvo četiri, Izviđač CO tri, Željezničar (Hrasnica) i Katarina po dva puta, dok je to jednom uspjelo Miri iz Prijedora.

(Alen Avdić)
 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.