23.6.2018. 19:40
0
Goražde i Sombor pobjednici trećeg "Mmeđunarodnog rukometnog turnira" u Tuzli
Ekipa Goražda u muškoj, a Sombora u ženskoj konkurenciji, pobjednici su III međunarodnog turnira veterana „Rukomet na zrnu soli“, koji je u organizaciji UG „Veterani RK Sloboda“ danas završen u Tuzli.

Goraždani su u finalnom susretu pobijedili ekipu Stara škola iz Subotice rezultatom 7:4. 

U susretu za 3. mjesto Dobova (Slovenija) je bila  bolja od beogradskog BASK-a s 9:5.

U konkurenciji rukometnih veteranki pobjednički pehar pripao je ekipi Sombora koja je pobijedila Srem iz Sremske Mitrovice sa 9:7 nakon izvođenja „sedmeraca“. U regularnom dijelu susreta bilo je neriješeno – 6:6.

U borbi za 3. mjesto Jedinstvo iz Tuzle pobijedilo je sastav Gevgelije (Makedonija) sa 6:4.

Svi učesnici turnira istakli su sjajnu organizaciju tradicionalne manifestacije sporta i prijateljstva.

Na ovogodišnjem turniru nastupilo je 13 ekipa u muškoj i šest u ženskoj konkurenciji, sa više od 200 rukometašica i rukometaša iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Srbije i BiH.




(FENA / Lejla Trle) 
















0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.