3.8.2018. 16:54
0
Rukomet u BiH pred gašenjem: EHF zaprijetio isključenjem reprezentacije i klubova iz svih takmičenja, čekaju odgovor do 20. augusta
EHF je danas poslao pismo Olimpijskom komitetu BiH i Ministarstvu civilnih poslova, a koje se tiče aktuelne situacije u Rukometnom savezu BiH.

Piše: Haris Ahbabović

U pismu se navodi da je EHF uvijek imao razumijevanja za rukomet u BiH, ali da se neke stvari jednostavno moraju promijeniti.

EHF ima potpune informacije o stanju u RSBiH kada su u pitanju pravni, financijski i organizacijski aspekti, a potom su dodali kako se u probleme oko rukometa u BiH moraju uključiti svi, inače će uslijedi velike posljedice.

Kada su u pitanju uvjeti, nijedan klub iz BiH ne može učestvovati u EHF takmičenjima ove sezone, a osim toga reprezentacija BiH ne može učestvovali u kvalifikacijama za EP 2020. godine.

Naredna sjednica Upravnog odbora krovne kuće rukometa (EHF) je zakazana za septembar, a iz EHF-a su poručili da odgovor iz BiH moraju imati do 20. augusta ove godine, ili slijedi suspenzija RSBiH i isključivanje klubova i reprezentacije iz svih mogućih takmičenja.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.