23.9.2018. 17:51
0
Bišćani dočekali svjetsku juniorsku prvakinju u kickboxingu Emu Bajrić
Teško je i objasniti koliko sam ponosna i sretna. Ovo je definitivno najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri.

Do naslova najbolje na svijetu došla sam uz pomoć svojih trenera, kolega iz kluba i članova porodice, a naročito najzaslužnijeg za sve, glavnog trenera Rinalda Pikolotija. Nadam se da će biti još mnogo zlatnih medalja za moju Bosnu i Hercegovinu - rekla je Ema Bajrić na dočeku koji su joj pripremili sugrađani na Gradskom trgu u Bihaću.

Članica Kluba borilačkih sportova "Favorit BH“ i reprezentacije BiH ovog vikenda osvojila je titulu svjetske juniorske prvakinje u kickboxu. U završnici Svjetskog šampionata za kadete i juniore u italijanskoj Veneciji, Bišćanka je trijumfovala s 3:0 protiv Sandre Savatić iz Srbije, dok je u finalnom ogledu rezultatom 2:1 bila bolja od predstavnice Turske Devrim Aydin.

Zlatno odličje osvojila je u disciplini "Low kick“, u konkurenciji starijih juniorki do 60 kilograma.

-Rad se isplatio. Mnogo smo u ovo uložili i zbog toga u Bihaću sada imamo šampionku svijeta. Neizmjerno sam ponosan na Emu, ali i sve druge juniorske reprezentativce naše države - istakao je trener Rinaldo Pikoloti.

Vrhunskim rezultatom na šampionatu u Veneciji, Ema Bajrić je potvrdila evropsko zlato, osvojeno prošle godine u Skopju. Tako je sada aktuelna prvakinja Evrope i svijeta, te pobjednica Evropskog kupa u juniorskoj konkurenciji.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.