4.11.2018. 19:47
0
Sedmerostruki svjetski prvak preminuo od posljedica knockouta
Cristian Dagio je 1996. postao prvi italijanski borac koji je prešao u Tajland i posvetio se tajlandskom boksu. Sportu u kome se proslavio, jer je sedam puta osvajao titulu svjetskog prvaka.

S ringa, u svojoj 49. godini, Italijan se preselio u vječnost. U Bangkoku je preminuo u petak, nakon što je sedam dana bio u komi. 

Agonija je trajala od 26. oktobra, kada se Dagio u boks meču sastao sa Donom Paruengom za pojas azijskog prvaka u WBC verziji.  

Borba je potrajala do 12. runde, kada je 13 godina mlađi Tajlanđanin nokautirao svog rivala.  

Već tada se moglo naslutiti da je Dagio životno ugrožen. 

Hitno je prebačen u bolnicu, ali nije izdržao najvažniju životnu borbu. 

- Nikada nije odustajao - rekao je za italijanske medije njegov brat Fabricio. - Umro je onako kako je želio - boreći se, rekao je on.  

Dagio je u tajlandskom boksu odradio 186 borbi, pobijedivši 142 puta. Meč sa Paruengom mu je bio 11. u profi bokserskom ringu, a prethodnih 10 je riješio u svoju korist, prenosi Avaz.

Iza sebe je ostavio ženu i kćer.   


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.