21.11.2018. 22:03
0
Lindsey Vonn opet povrijedila koljeno, ali ne odustaje od rušenja Stenmarkovog rekorda
Američka skijašica Lindsey Vonn propustit će početak svoje posljednje sezone skijaškog Svjetskog kupa zbog povrede koljena koju je zaradila na treningu, objavila je sama na svom Twitteru.

- Jučer sam pala na treningu Super-G-ja i povrijedila koljeno. Dobra vijest: Ne trebam operaciju. Loša vijest: Ne mogu skijati u Lake Louisu. Lake Louis je oduvijek bio moja omiljena stanica u Svjetskom kupu i shrvana sam što se neću moći takmičiti ove godine - objavila je 34-godišnja Vonn na svom Twetter profilu.

U ovoj svojoj posljednjoj sezoni Amerikanka je htjela srušiti rekord Ingemara Stenmarka s najviše pobjeda u Svjetskom kupu, ona ih trenutno ima 82 i nedostaju joj još samo pet da prestigne legendarnog Šveđanina.

Nakon  Lake Louisu, gdje skijašice voze spust i super-g, Svjetski kup seli u Biver Krik sljedeći vikend prije nego se vrati u Europu.  Vonn nije navela o kakvoj se tačno povredi radi niti koliko joj vremena treba za oporavak. 

Amerikanka ima 392 starta u Svjetskom kupu i više od polovice njenih pobjeda su ostvarene u spustu (43), 28 ih ima u Super-G-ju, pet u kombinaciji, četiri u veleslalomu i dvije u slalomu, prenosi tportal.hr.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.