29.12.2018. 18:02
0
Mikaela Shiffrin najuspješnija slalomašica svih vremena
Amerikanka Mikaela Shiffrin pobijedila je u slalomu u Semmeringu i postala najuspješnija skijašica svih vremena u toj disciplini.

Sada ima 36 pobjeda u slalomu u Svjetskom kupu. Prethodno je bila izjednačena sa Marlies Raich (Schild).

Jedino švedski velikan Ingemar Stenmark ima više pobjeda u slalomu od nje, ukupno 40 između 1974. i 1987. godine.

Shiffrin je pobjedom u Semmeringu postala prvi skijaš koja je ostvarila 15 pobjeda u jednoj kalendarskoj godini u Svjetskom kupu.

Amerikanka je bila ubjedljiva u prvoj vožnji, a u ukupnom plasmanu je za 0,29 sekunde bila brža od drugoplasirane Petre Vlhove iz Slovačke, kao i 0,38 od švajcarske skijašice Wendy Holdener, koja je bila treća.

Dominik Paris iz Italije ostvario je dvije vezane pobjede u dva dana Svjetskog kupa, trijumfom u superveleslalomu u Bormiju.

Paris je, poslijje pobede u spustu u petak, u subotu bio 0,01 sekundu brži od olimpijskog šampiona Matthiasa Mayera.

To je bila 11. pobjeda u karijeri za Parisa.

Trku na skijalištu Stelvio obilježila je nezgoda norveškog skijaša Stiana Saugestada, koji je pao na leđa i vrat prije nego što se zaustavio na zaštitnoj ogradi.

Njega je helikopter prenio u lokalnu bolnicu. Nije odmah bilo izvještaja o stanju, prenosi b92.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.