1.2.2019. 21:17
0
Lindsey Vonn otkrila kad završava karijeru: Tijelo mi je polomljeno, ne može se oporaviti
Posljednje dvije sedmice za mene su bile prepune emocija, ali donijela sam najtežu odluku u životu i prihvatila da se više ne mogu baviti skijaškim trkama, započela je svoje obraćanje na Instagramu američka skijašica Lindsey Vonn

Ona je, naime, najavila je povlačenje iz Svjetskog kupa.

Proteklih nekoliko godina Vonn se mučila s povredama, a nakon saniranja istih vrlo brzo nadovezivale su se nove.

Svoju prvu pobjedu ostvarila je u spustu u kanadskom Lake Louisu, a zadnju pobjedu ostvarila je takođe u spustu u švedskom Areu.

Spletom okolnosti, ali i simbolično, karijeru će završiti upravo u Areu na svjetskom prvenstvu koje se održava ovog februara.

Vonn je ukupno pobijedila 82 puta u trkama Svjetskog kupa, a pobjede je ostvarivala u svim mogućim disciplinama što dovoljno govori koliko je kompletna skijašica.

Osvojila je 20 kristalnih globusa, ima tri olimpijske medalje i sedam medalja sa Svjetskih prvenstava.

Nažalost, nije uspjela da dostigne rekord Ingemara Stenmarka, koji je u Svjetskom kupu pobijedio 86 puta i to navodi kao jedino za čime će žaliti.

"U skijanju sam uvijek išla do krajnjih granica, što mi je donijelo velike uspjehe, ali i dramatične padove. Tijelo mi je polomljeno, ne može se oporaviti i ne dozvoljava mi da odskijam zadnju sezonu na način kako sam oduvijek sanjala", požalila se Vonn, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.