9.2.2019. 8:29
0
Sve spremno za početak EYOF-a
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković održat će danas pres-konferenciju uoči početka Evropskog olimpijskog festivala mladih - EYOF 2019 .

Sarajevo i Istočno Sarajevo bit će domaćini za više od 1.500 sportista, trenera, 150 novinarskih ekipa, turista koji će pratiti takmičenja na borilištima.  Na ovoj najvećoj sportskoj manifestaciji u Bosni i Hercegovini, nakon održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine, učestvovat će 1.500 takmičara iz 46 evropskih država. 

Danas u terminu od 12 do 13 sati bit će organiziran defile vozila od Ilidže, preko Vijećnice do Zetre, koji će simbolično pokazati ko je sve od institucija do društveno odgovornih firmi, uključen u organizaciju i realizaciju Evropskog omladinskog olimpijskog festivala EYOF 2019. 

"U cilju podrške sportu i manifestacijama od velikog državnog značaja, najviše državne institucije, velike državne kompanije, obrazovne institucije i brojne druge organizacije svojim zajedničkim angažmanom učestvuju u kreiranju pozitivne atmosfere u gradu, a i da Svečana ceremonija otvaranja i sam EYOF proteknu besprijekorno i na najvišem mogućem nivou", saopćili su iz organizacije EYOF-a.

(NAP / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.