23.3.2019. 19:30
0
Judo prvenstvo BiH za djecu i kadete u Bihaću
Judo klub „Una“ iz Bihaća bio je domaćin prvenstva Bosne i Hercegovine za djecu do 13 godina i kadete.

Na tom šampionatu nastupilo je 290 takmičara iz 49 bosanskohercegovačkih klubova, a najviše uspjeha imali su članovi mostarskih timova „Hercegovac“ i Borsa“.

- Petu godinu zaredom smo domaćini ovog natjecanja i sigurno postoji razlog zašto imamo takvo povjerenje Judo saveza BiH. Osim gotovo svih državnih šampionata, bili smo domaćini i kadetskog i juniorskog prvenstva Balkana, na što smo posebno ponosni. U klubu posebnu pažnju posvećujemo radu s mladima, obezbijedili smo sve resurse i opremu, što čini se i drugi prepoznaju - rekao je trener Judo kluba „Una“ iz Bihaća Fikret Bečić.

Takmičenje su s posebnim zanimanjem pratili selektori nacionalnih selekcija i čelnici Judo saveza Bosne i Hercegovine.

- To mora biti tako, jer je judo najtrofejniji sport u državi i sasvim je logično da su nam rad i razvoj mladih talentovanih sportista na prvom mjestu. Danas se na dobro organiziranom prvenstvu zaista imalo šta vidjeti, pa sa sigurnošću mogu reći da ne moramo strahovatihoćemo li uskoro imati nasljednike Amela Mekića i Larise Cerić - istakao je predsjednik Judo saveza BiH Branislav Crnogorac.

Ukupni pobjednici u konkurenciji djece do 13 godina bili su članovi mostarskog kluba „Hercegovac“, dok su bolji od ostalih u kadetskoj kategoriji bili također Mostarci iz Judo kluba „Borsa“. Domaći takmičari iz Judo kluba „Una“ na ovogodišnjem prvenstvu osvojili su pet medalja.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.