6.4.2019. 17:47
9
Protiv Adnana Ćatića i 2018. podignuta optužnica zbog nanošenja teških tjelesnih povreda
Adnan Ćatić, odnosno Felix Sturm, uhapšen je na sajmu fitnesa Fibo u Kelnu, prenio je Bild. Četrdesetogodišnji bivši prvak u boksu tereti se za utaju poreza.

Focus.de prenosi da je nalog za njegovo hapšenje izdalo Odjeljenje za privredni kriminal Tužilaštva u Kelnu.

Glasnogovornik je hapšenje potvrdio Bildu.

 "Felix Sturm je uhapšen na sajmu", izjavio je glasnogovornik.

Ćatić, odnosno Sturm i ranije je imao problema sa zakonom u Njemačkoj, o čemu su mediji pisali. Protiv njega je 2018. godine Tužilaštvo podnijelo tužbu zbog nanošenja teških tjesenih povreda.

Sport Bild, koji je prvi objavio tu vijest, piše da su tačke optužnice "doping u vlastitoj režiji, sudjelovanje na sportskom takmičenju pod utjecajem dopinga i nanošenje teške tjelesne ozljede".

Sturm je u februaru 2016. osvojio naslov svjetskog prvaka u super-srednjoj kategoriji organizacije WBA pobijedivši Rusa Fjodora Čudinova. Ali, u oba uzorka Sturmove mokraće pronađeni su tragovi nedopuštenog sredstva hidroksi-stanozolola. On je tada, nakon što su mu saopćeni rezultati provjere na doping, tvrdio da mu je "savjest potpuno čista", ali je nekoliko mjeseci kasnije ipak vratio pojas svjetskog prvaka i nije više službeno boksao.

Sport Bild je tada prenio argumentaciju državnog Tužilaštva da je "Čudinov boksao pod pretpostavkom da postoji jednakost šansi". Ali, ako "dopingovani bokser nanese suparniku povrede, onda se tu radi o nanošenju teške tjelesne povrede", tvrdi državno odvjetništvo.

Zbog ovoga mu je prijetila kazna zatvora i do 10 godina, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

9
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.