3.5.2019. 13:45
0
Premier liga BiH u olimpijskom boksu
Nakon dugogodišnje blokade i zastoja rada Bokserskog saveza BiH, u zadnjih godinu godinu dana izabrano novo rukovodstvo Bokserskog saveza BiH, uspjelo je da riješi sve probleme i nedaće koje su zahvatile ovaj Savez.

Uspješno je riješena blokada bankovnog računa, administrativni rad kancelarije, isplaćena novčana dugovanja prema evropskoj bokserskoj federaciji tako da smo sada punopravni clan evropske federacije (EUBC), usvojeni su planovi programa i rada Saveza na naredni period, i sve ono što je potrebno za normalno funkcionisanje rada saveza i podrška nacionalnim selekcijama svih starosnih uzrasta. 

Poslije svega učinjenog u proteklih godinu dana na red je došla i organizacija i realizacija Premijer lige BiH u olimpijskom boksu.

Riječ je nacionalnoj ligi koja će da okuplja sve bokserske klubove iz cijele BiH, a pravo nastupa imaju samo Seniori (18+, godine starosti). 

Cilj Premier lige jeste okupljanje i takmičenje najkvalitetnijih boksera iz cijele BiH, kako bi u nasoj drzavi imali što kvalitetnije takmičenje i borbe, i na taj način pokusali osposobiti naše reprezentativce za najveća evropska i svjetska takmičenja i u skorijoj budućnisti ponovo imali imena svjetskog ranga kao što su Anton Josipović, (olimpijska zlatna medalja), Marijan Beneš (svjetska zlatna medalja), Almedin Fetahović, (mediteranska zlatna medalja), i mnogi drugi BH šampioni. 

Učešće u Premier ligi uzet će preko 30 klubova iz BiH, a prvo kolo održat će se već sutra (04.05.2019.g.), u Bijeljini sa početkom u 15:00 sati, riječi su predsjednika Bokserskog saveza BiH, Enesa Pešteka.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.