23.6.2019. 14:40
0
Bokseri iz BiH će u Minsku pokušati izboriti normu za Tokio
U Minsku u Bjelorusiji se održavaju II. Evropske igre, koje su okupile najkvalitetnije sportiste iz cijele Evrope u olimpijskim sportovima.

Sportisti se ovdje bore za normu, za nastup na Olimpijadi koja ce se održati naredne godine u Tokiju - Japan.

Sedam BH boksera (Haris Mešanović, Adem Fetahović, Nikola Ivković, Alen Rahimić, Miloš Veletić, Radenko Tomić i Džemal Bošnjak), koji su uspjeli izboriti nastup na ovom prestižnom takmičenju pokušat će izboriti normu za Tokio.

U jučerašnjoj borbi Adem Fetahović uspio je pobijediti favorizovanog reprezentativca Njemačke Magomeda Schachidova i time donio prvu pobjedu BH nacionalnom bokserskom timu.

Konkurencija je izrazito jaka, svi bokseri su sa dugim iskustvom i bogatom karijerom, od osvajača evropskih, svjetskih i olimpijskih medalja, ali će se naši bokseri boriti do zadnjeg atoma snage.

Adem Fetahović će se sutra boriti u drugom kolu protiv Azerbejdžanca kubanskog porijekla Sotomayera, koji je osvajač srebrene medalje na zadnjim održanim olimpijskim igrama.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.