16.7.2019. 20:31
0
AK Sarajevo ima dva od ukupno 17 naših predstavnika na EYOF-u
Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine će sutra predstaviti bosanskohercegovački tim koji će nastupiti na petnaestom ljetnom Evropskom omladinskom olimpijskom festivalu (EYOF), a koji će se ove godine održati u Bakuu od 21. do 27. jula 2019. godine.

U timu od ukupno 17  bh. sportista iz pet sportova ( atletika, judo, biciklizam, tenis i plivanje), nalaze se i dva predstavnika Atletskog kluba Sarajevo.

To su Arman Curo, u discpilini 400 metara, čiji trener je Mehmed Lokmić i Dunja Ginzburg, u discpilini skok u dalj, čija trenerica je Vahida Kozić. 

O radu AK Sarajevo smo ranije pisali i upravo nam je trener Lokmić kazao na koji način pristupaju sportu i sportistima iz kluba. Lokmić je trener sprinta već 23 godine. Posjeduje rekorde na 100, 200, 4x100 metara. On je trener prvog atletičara koji je nastupio na Evropskom prvenstvu sa ispunjenom normom na sto metara. Atletski klub Sarajevo ima oko 250 djeca na raznim punktovima. To su uspješna djeca, pred kojima je put do ostvarenja dobrih rezultata. 

Da AK Sarajevo vrijedno radi na pripremi svojih sportista, pokazuje i ovaj podatak da je dvoje od ukupno 17 bh. predstavnika na EYOF-u upravo iz AK Sarajevo. 

Evropski omladinski olimpijski festival održava se pod pokroviteljstvom MOK-a. 
EYOF je prvi vrhunski evropski multi-sportski događaj namijenjen mladim sportistima od 14 do 18 godina. 

Postoji zimsko i ljetno izdanje koje se održava u dvogodišnjim ciklusima, u neparnim godinama. 
EYOF pripada Evropskim olimpijskim komitetima (EOK) i ima sva obilježja propisana Olimpijskom poveljom. 

Na EYOF-u u Bakuu očekuje se 3600 takmičara iz 50 evropskih zemalja. 


 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.