23.7.2019. 16:03
1
Mirvad Kurić primio srebrene odbojkaše i najavio da će novčano nagraditi naše reprezentativce
Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić primio je danas reprezentativce Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci koji su na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Budimpešti osvojili srebrenu medalju.

- Vi niste samo sportski, već i društveni uzor, jer ste na dosadašnja 24 nastupa osvojili 23 medalje. Zahvaljući vašim upjesima, postali ste najbolji primjer svima koji žele uspjeti, odnosno koji uz rad, red i odricanje postignu najviše -  kazao je ministar Kurić, te uputio iskrenu čestitku našim najtrofejnijim reprezentativcima, ponovivši im kako njihova srebrena medalja ima zlatan sjaj.

Ministarstvo je prošle godine za uspjeh na svjetskom prvenstvu ovu reprezentaciju nagradilo sa 100.000 KM, a ministar Kurić je najavio kao će to ponoviti i ove godine.

Izabranici selektora Mirze Hrustemovića u finalnom meču EP-a poraženi su od branitelja naslova, selekcije Rusije sa 3:2 (24:26, 25:23, 25:23, 22:25, 15:17). Na taj način su po drugi put zaredom ostali bez najsjajnijeg odličja, iako su tokom cijelog prvenstva u Budimpešti bili neprikosnoveni. Prije finala pobijedili su sedam mečeva bez izgubljenog seta, a među njima je bio i trijumf nad protivnikom u finalu - Rusijom, u okviru grupne faze. Na kraju su se odbojkaši BiH morali zadovoljiti srebrenom medaljom, mada su bili veoma blizu pobjede u finalu, posebno zbog činjenice da su tokom ovog finalnog susreta propustili tri meč lopte.

Selektor Hrustemović i kapiten Sabahudin Delalić su, ovom prilikom, iskazali zahvalnost ministru Kuriću i kantonalnom ministarstvu jer kontinuirano podržavaju ovu reprezentaciju, ali i reprezentacije iz drugih sportova.

 - Moramo naglasiti da nije Kantona Sarajevo i resornog Ministarstva kulture i sporta naše reprezentativno predstavljanje na evropskom i svjetskom nivou bi bilo značajno manje. Zahvaljujući novcima kojima raspolaže ovo ministarstvo, omogućeno je sportsko reprezentativno predstavljanje naše zemlje u najboljem svjetlu - kazao je selektor Hrustemović.

Reprezentaciju BiH u Budimpešti predstavljali su  Sabahudin Delalić (kapiten), Ismet Godinjak, Adnan Manko, Armin Šehić, Harun Golub, Edin Đino, Mirzet Duran, Nizam Čančar, Dževad Hamzić, Jasmin Brkić, Safet Alibašić, Ermin Jusufović. U stručnom štabu, pored selektora Hrustemovića, treneri su Zikret Mahmutović i Ejub Mehmedović, doktor je Semin Bećirbegović, a tim menadžer Asim Medić te ekonom Dževad Šabeta, saopćeno je iz Pres službe KS. 

(Fena / Haris Ahbabović)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.