1.8.2019. 9:45
0
Na sarajevske skokove dolaze svjetski prvaci Red Bull Cliff Divinga
Učešće na sportsko-turističkoj manifestaciji “BENTBAŠA CLIFF DIVING 2019” koja će se održati u subotu 03.08. s početkom u 14 sati na sarajevskoj Bentbaši svoj dolazak su potvrdili i trostruka prvakinja Red Bull Cliff Diving.

Ona je i osvajačica zlatne medalje sa nedavno održanog Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji i trenutno vodeća u ukupnom poretku za 2019. godinu Rhiannan Iffland iz Australije, te svjetski prvak Red Bull Cliff Diving 2017. godine, osvajač bronzane medalje sa Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji, pobjednik prvog takmičenja Red Bull Cliff Diving u Mostaru i trenutno drugoplasirani u ukupnom poretku Meksikanac Jonathan Paredes. Dolazak su najavili i drugi brojni takmičari. 

"Kao najavljeno iznenađenje, svoje umijeće u izvođenju skokova u vodu publici na Bentbaši, Rhiannan i Jonathan predstavit će u revijalnom dijelu programa. Na taj način oni će dati svoj
doprinos cjelokupnom eventu i ujedno najaviti Red Bull Cliff Diving takmičenje u Mostaru. Sigurni smo da će slika sa Bentbaše obići svijet, te da ćemo uživati u izvedbi skokova, izjavio je organizator Dino Bajrić.

Platforma s koje će skakači izvoditi skokove visoka je 18 metara. Ovo je peti put da se na sarajevskoj Bentbaši organiziraju visinski skokovi. 



(Patria / Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.