15.12.2019. 9:04
0
Rukometaši Slobode preokretom do pobjede protiv Bosne Vispak
U okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše, sinoć je u tuzlanskom Mejdanu ekipa Slobode pobijedila Bosnu Vispak iz Visokog rezultatom 34:30 (14:16).

Ovo je druga pobjeda Tuzlaka protiv Visočana u razmaku od deset dana, s obzirom na to da su ih pobijedili i u drugom pretkolu Kupa BiH (37:33).

Prvi dio susreta pripao je gostima iz Visokog, koji su igrali dobro u odbrani, okončavši ovaj dio susreta sa dva gola prednosti, iako su sredinom poluvremena imali i šest golova više od domaćina.

U nastavku je domaći tim poboljšao igru i u odbrani i u napadu, pa je nakon 15:18 u 34. minuti serijom 4-0 preokrenuo rezultat na 19:18.

Rezultat je potom pet puta izjednačavan, posljednji put u 47. minuti (24:24), nakon čega je uslijedila nova serija domaćina od 4-0 (28:24) i tada je otpor gostiju praktično slomljen.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Davor Kadić s osam golova, Sedžad Abdurahmanović je postigao šest, a Jovan Talevski i Emir Suhonjić po pet golova.

U redovima Bosne Vispak Almir Osmanhodžić je postigao devet, dok su po četiri gola postigli Nedžad Imamagić, Luka Karanović i Emir Omanović.

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.