22.1.2020. 21:32
0
Červar: Iskusniji igrači su ostali dužni, polufinale je nešto sasvim drugo
Hrvatska i Španija odigrale su 22:22 u odlučujućoj utakmici grupe I uoči polufinala Evropskog rukometnog prvenstva.

Sa prvog mjesta u završnicu idu Španci zbog bolje gol-razlike. Hrvatska je završila kao drugoplasirana i sada čeka svog protivnika s kojim će se suočiti već u petak u Štokholmu. Selektor Hrvatske Lino Červar podijelio je dojmove nakon dramatične utakmice u Beču. 

- Moram reći da mi je žao zbog Igora Karačića, jer je na početku vukao jako. Gubili smo, ono što ohrabruje, što su dužnici ostali iskusniji igrači. Preokret su napravili igrači iz drugog reda. Španija skoro dvadeset minuta nije dala gol. Neriješeno je uredu, žao mi je što nismo dobili - rekao je Červar.

Brine ga potencijalno teška povreda Igora Karačića. 

- Igrali smo bez Luke Cindrića, Igor Karačić je izašao van, to je veliki hendikep. Ne mogu sad ništa govoriti, moramo dobiti dijagnozu pa onda komentirati - istaknuo je Červar. 

Odgovorio je i na pitanje kakav je plan Hrvatske za polufinale.

- Čujte, nemamo jakih argumenata, deset godina nismo igrali u finalu. Razmišljamo o pobjedama, to je sportski. Vidjet ćemo s čim raspolažemo, polufinale je nešto sasvim drugo, svako može svakoga dobiti - zaključio je Červar, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.