17.7.2020. 21:57
0
Dva pozitivna testa u Formuli 1
Formula 1 je danas objavila da su detektovana dva pozitivna testa na COVID-19, ali da se radi o osobama koje nisu bile na drugoj utrci nove sezone, koja je vožena 12. srpnja u austrijskom Spielbergu.

U saopštenju se navodi da su od 10. do 16. jula urađena 4992 testa i da su dva bila pozitivna.

- Zaraženi ljudi su sklonjeni iz operativnog dijela i izolirani su. Svi bliski kontakti su pronađeni i izolirani- objavili su iz F1 na Twitteru.

Imena i detalji vezani za zaražene osobe nisu objavljeni. U petak su na stazi Hungaroring u Budimpešti započeli treninzi za Veliku nagradu Mađarske, na kojima su najbrža vremena ostvarili Luis Hamilton (Lewis Hamilton i Sebastijan Fetel (Sebastian Vettel).

Pozitivan test na koronavirus u ekipi McLarena uoči Velike nagrade Australije u martu, doveo je do otkazivanja te utrke i četveromjesečnog zastoja. Sezona je otvorena tek 5. jula Velikom nagradom Austrije, a do sada su održane dvije od do sada potvrđenih deset utrka. 

Kako bi se spriječilo širenje zaraze na utrkama nema publike, a broj osoba koje mogu biti uz stazu i u boksovima je ograničen. Na snazi su i stroge higijenske i epidemiološke mjere.



(Fena)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.