28.9.2020. 13:40
0
Odlična promocija omladinskog bosanskohercegovačkog rukometa na turniru „VIŠE OD IGRE“
U Sarajevu je prethodnog vikenda od 25.09. do 27.09.2020. godine održan 5. Rukometni turnir za dječake pod nazivom „VIŠE OD IGRE“. Bila je to odlična promocija bosanskohercegovačkog omladinskog rukometa.

Turnir je održan u dvije dvorane u Sarajevu i na istom je učešće uzelo 330 dječaka od 12 do 16 godina starosti. Organizator ovog sportskog turnira je Udruženje za podsticaj kulture, turizma, umjetnosti i sporta - „SPIRITUS“ Sarajevo.

Ispred organizacije smo se potrudili da u ovom teškom vremenu kada je sport praktično u Bosni i Hercegovini zaustavljen usljed pandemije COVID-19 uspješno organizujemo rukometni turnir koji je namjenjen isključivo podmladku domaćih rukometnih klubova i koji unatoč toj činjenici nije izgubio na kvaliteti već upravo suprotno. Ovogodišnji turnir je pokazatelj da se u Bosni i Hercegovini igra sjajan rukomet a naročito u mlađim kategorijama koje su pokazale odličan potencijal BH rukometa. Nakon sjajnih partija u dvije dvorane dobili smo i osvajače turnira koji dolaze iz Bosne i Hercegovine i to je dokaz njihovog odličnog rada u mlađim slekcijama.

Ostaje velika žal zato što ljubitelji rukometa nisu mogli da uživaju u sjajnom rukometu zbog pravila usljed trenutne pandemije.

Utakmice za kategoriju 2006 godište i mlađi su se igrale u dvorani hotela „HILLS“ i protekle su u dominaciji ekipe RK Konjuh iz Živinica koja je na kraju i osvojila turnir. Turnir je bio ligaškog karaktera gdje su se nakon svih odigranih kola u polufinale plasirale ekipe RK Konjuh Živinice, RK Maglaj, RK Slavija Istočno Sarajevo i RK Čelik Junior iz Zenice. U finale su se plasirale ekipe RK Konjuh i RK Maglaj dok su za treće mjesto igrale ekipe RK Slavija IS i RK Čelik Junior. Turnir je nakon napetih utakmica završen pobjedom ekipe RK Konjuh iz Živinica dok je treće mjesto osvojila ekipa RK Čelik Junior.

Konačan raspored turnira „VIŠE OD IGRE“ dječaka generacije U-14, rođenih 2006 godište i mlađi:

1. RK Konjuh Živinice
2. RK Maglaj
3. RK Čelik Junir
4. RK Slavija Istočno Sarajevo
5. RK Vogošća
6. ŠR Sedmerac

Najbolji igrač 5. Rukometnog turnira „VIŠE OD IGRE“ U-14 i mlađi je Hadžić Alem iz ekipe RK Konjuh Živinice, najbolji strijelac Tin Filipović iz ekipe RK Čelik Junior, dok je epitet najboljeg golmana ponio Ćatić Benjamin iz ekipe RK Maglaj.

Na turniru su se igrale i utakmice za dječake uzrasta 2004/2005 godište gdje su sve ekipe pokazale veliku zrelost u igri, te da su spremne za iskorak u seniorski rukomet. Dominaciju na turniru je pokazala ekipa RK Sloboda Solana iz Tuzle koja je na kraju osvojila turnir. U finalu su nadigrali ekipu RK Maglaj koja je pokazala da ima zaista sjajan podmladak jer su u obje konkurencije stigli do same završnice. Treće mjesto je osvojila ekipa ORK Bosna Sarajevo koja se polako vraća na stare staze slave i koja sve veću pažnju posvećuje radu sa omladinskim pogonom. U utakmici za treće mjesto nadigrali su ekipu RK Čelik Junior iz Zenice. 

Konačan raspored 5. Rukometnog turnira „VIŠE OD IGRE“ za generaciju U-16, dječaka rođenih 2004 i 2005 godine:

1. RK Sloboda Solana
2. RK Maglaj
3. ORK Bosna Sarajevo
4. RK Čelik Junior
5. RK Glasinac
6. RK Vogošća
7. RK Kiseljak 
8. RK Respekt

Najbolji igrač 5. Rukometnog turnira „VIŠE OD IGRE“ U-16 je Milkunić Muharem iz ekipe RK Sloboda Solana iz Tuzle, najbolji strijela je Gračić Amar iz ekipe RK Maglaj dok je najbolji golman turnira Brkić Berin iz ekipa RK Maglaj.

Veliku zahvalnost za pomoć u organizaciji turnira organizatori su dobili od Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Federalnog ministarstva kulture i sporta, Općine Novi Grad Sarajevo, Općine Ilidža, te sponzora bez kojih u ovo teško doba ne bi bili u mogućnosti da ostvare sve zacrtane ciljeve, a isti su kompanije Pharmamaac sa brendom Orthomol Sport za vrhunske performanse tokom takmičenja, Central osiguranje, Džajić Komerc sa brendom Pfaner, Marcafee i Lukas Nakić sa brendom Leda voda te medijskom partneru, portalu source.ba.

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.