12.10.2020. 13:43
0
Trenutak za pamćenje: Sin Michaela Schumachera poklonio očevu kacigu iz Mercedesa Lewisu Hamiltonu
Lewis Hamilton je ostvario svoju 91. pobjedu u karijeri.

Piše: Haris Ahbabović

On je jučer slavio u Njemačkoj ispred Maxa Vestappena i Daniela Ricciarda, a ovo mu je bila čak 91. pobjeda. 

Podsjećanja radi, isti broj pobjeda ima legendarni Michael Schumacher, te njih dvojica sada dijele to prvo mjesto na vječnoj listi. Ipak, za očekivati je da će Britanac uskoro biti na čelu liste, pošto će sigurno do kraja šampionata ostvariti barem jednu pobjedu.

Njemu je specijalnu kacigu koju je nosio Michael Schumacher dok je vozio u posljednjoj sezoni za Mercedes poklonio sin Michaela Schumachera i buduća velika nada u F1, Mick Schumacher.

Podsjećanja radi, Mick je ovog vikenda vozio treninge za Alfa Romeo, a sve su prilike da će naredne sezone voziti u F1 upravo za talijanski tim. Inače, Mick Schumacher pripada Ferrarijevoj vozačkoj akademiji, a trenutno je vodeći vozač u šampionatu Formule 2.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.