5.11.2020. 9:15
0
Desetkovani rukometaši BiH danas su na teškom ispitu u Njemačkoj
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će utakmicom protiv selekcije Njemačke na gostujućem terenu otvoriti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se igrati 2022. godine.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će utakmicom protiv selekcije Njemačke na gostujućem terenu otvoriti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se igrati 2022. godine.

Naša najbolja selekcija zbog pandemije koronavirusa suočila se s velikim problemima uoči gostovanja Njemačkoj. Selektor Šuman na raspolaganju će imati svega deset igrača i jednog golmana. Nekoliko reprezentativaca je zaraženo koronavirusom, neki su u samoizolaciji, neki u karantinu sa svojim ekipama...

Rukometni savez Bosne i Hercegovine zatražio je odgodu utakmica sa Njemačkom i Austrijom (8. novembra u Bugojnu), ali je zahtjev krovne kuće bh. rukometa odbio EHF, iako su neke utakmice kvalifikacija iz istog razloga odgođene.

Uoči okupljanja u Sarajevu selektor Šuman je istaknuo kako smo zbog problema koje je izazvala pandemija koronavirusa ostali bez Terzića, Panića, Malinovića, Vranješa, Haseljića, Tarabochije, Perića... Naknadno su u Sarajevu iz kombinacija otpala još četiri igrača i Nijemcima ćemo se suprotstaviti s ovih 11 igrača: Benjamin Burić, Alen Ovčina, Srđan Predragović, Nikola Prce, Igor Mandić, Ivan Karačić, Ajdin Zahirović, Mirko Herceg, Haso Ćosić, Luka Perić, Gafar Hadžiomerović.

"Odradili smo danas četvrti trening prije puta u Njemačku. Ovdje je 11 igrača, a pola nas se nije srelo u životu. Za nas malo i nije kao za druge. Dosta reprezentacija koje imaju manje slučajeva zaraze koronavirusom ili izolacija i karantena dobile su neke poštede i ne igraju, a mi nismo mogli. Neću ulaziti u detalje, kako i šta. Ima nas koliko nas ima, dat ćemo sve od sebe. Bit će jako teško, to je Njemačka i dat ćemo sve od sebe, ali tu je pet igrača koji su došli prvi put možda. Želimo se vratiti prije svega bez povreda i uzdignute glave, da niko ne može reći kako nismo dali sve od sebe. Sa 10 igrača i jednim golmanom će biti jako teško. Odredili su nam tako i moramo igrati. Nama je puno važnija ova druga utakmica", istaknuo je Nikola Prce uoči puta u Njemačku.

Razočarenje odlukom EHF-a nije krio ni Ivan Karačić.

"Iskreno ne znam šta da kažem, situacija je takva kakva jeste. Izgleda da na kraju nije 'kako svima tako i nama', pošto je dosta utakmica odgođeno, a našu nisu htjeli da odgode. Nemamo dovoljno igrača, a i ovo što imamo je van natjecateljske forme. Ne znam šta možemo očekivati, ali kao i uvijek dat ćemo sve od sebe. Tu prvu utakmicu u Njemačkoj ćemo odigrati najbolje što možemo i vidjet ćemo za šta će to biti dovoljno, a tu drugu protiv Austrije ćemo pokušati da pobijedimo, pa ćemo vidjeti šta će biti", rekao je Ivan Karačić.

Duel s Njemačkom igra se danas u 16:15 sati, dok tri dana kasnije u Bugojnu dočekujemo Austriju. Osim ovih selekcija u našoj grupi je i selekcija Estonije. Plasman na Euro izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.