31.1.2021. 19:01
0
Danska ponovo svjetski prvak
Početak utakmice ponudio je veliku borbu s obje strane, a timovi su bili na visini zadataka i kada je odbrana u pitanju.
Igralo se gol za gol, a u 25. minuti Švedska je povela sa 10:12. Danci se vraćaju i na poluvrijeme se odlazi sa rezultatom 13:13.

U nastavku Danci preuzimaju malo konce igre. Igralo se gol za gol do 40. minute, a onda Danci serijom 3:0 odlaze na +2. Tu razliku su držali do 52. minute i rezultata 25:23. Šveđani su se borili, pokušavali doći do izjednačenja i preokreta, ali Danci su izdržali i osvojili svjetsko zlato.

Dansku je do trijumfa predvodio Hansen sa šest golova, a iza njega su bili Nielsen sa pet i Holm sa četiri gola.

(Mirza Malović)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.