13.2.2021. 17:04
0
"Zadovoljna sam današnjim nastupom i 25. mjesto u spustu je nešto što je bio jedan od naših ciljeva na ovogodišnjem SP"
Nakon što je u četvrtak osvojila srebro u superveleslalomu, 26-godišnja švicarska skijašica Corinne Suter u subotu je postala nova svjetska prvakinja u spustu na Svjetskom prvenstvu u talijanskoj Cortini d'Ampezzo.

Piše: Haris Ahbabović

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija osvojila je 25. mjesto.

Suter je do svog prvog zlatnog odličja na svjetskim prvenstvima stigla s vremenom 1:34.27 minuta, dok je Muzaferija bila sporija za 2.86 sekundi.

"Zadovoljna sam današnjim nastupom i 25. mjesto u spustu je nešto što je bio jedan od naših ciljeva na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu. Drago mi je da sam dostojno predstavila Bosnu i Hercegovinu među najboljim spustašicama svijeta, odnosno u najzahtjevnijoj disciplini u alpskom skijanju. Vjerujem da u narednom periodu mogu još bolje. Uz adekvatne ulove i naporan rad, u nastavku ove i narednim sezonama, vjerujem da ću imati još bolje nastupe i rezultate”, rekla je Muzaferija nakon utrke.

U Skijaškom/Smučarskom savezu Bosne i Hercegovine, takođe, veoma su zadovoljni današnjim nastupom Muzaferije na SP-u u Cortini. 

”Elvedina je budućnost našeg skijanja i njeno vrijeme tek dolazi. Odvezla je veoma dobru trku i dostojno predstavljala našu zemlju. U Ski savezu Bosne i Hercegovine ponosni smo na nju”, rekla je Jelena Dojčinović, generalni sekretar Skijaškog/Smučarskog saveza BiH, naglasivši:  

”Današnji spust u Cortini pokazatelj je da Bosna i Hercegovina ima veoma kvalitetnu skijašicu na međunarodnoj sceni i da će Muzaferija ubuduće igrati značajnu ulogu na najvažnijim takmičenjima, među najboljim skijašicama svijeta”.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.