8.4.2021. 17:35
0
Žrijebanje Regionalne lige u olimpijskom boksu sutra u Sarajevu
Žrijebanje Regionalne lige u olimpijskom boksu, koju čini osam klubova iz šest zemalja - po dva kluba iz Bosne i Hercegovine i Srbije, te po jedan klub iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, bit će održano sutra u Sarajevu.

Iz BiH će učestvovati bokserski klubovi „Radnik“ Bijeljina i „Željezničar“ Sarajevo.

Predsjednik Bokserskog saveza BiH Enes Peštek je kazao Feni da će Liga biti organizirana u dva dijela, jedan dio će činiti po jedan klub iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije, a drugi dio po jedna klub iz Makedonije, Crne Gore, BiH i Srbije.

Bit će održano po šest kola i pobjednici, prva dva iz grupe će činiti final four, superfinale, kako bi se na kraju dobio konačni pobjednik.

Peštek je najavio da bi Regonalna bokserska liga trebala početi polovinom maja, dodajući da to zavisi i od epidemiološke situacije koja diktira aktivnosti.

Predsjednici bokserskih saveza ovih šest zemalja ranije su potpisali Deklaraciju o pokretanju Regionalne lige u boksu, vođeni željom da doprinesu unapređenju olimpijskog boksa te regionalne i međunarodne saradnje u oblasti sporta.

Predsjednik Svjetske bokserske federacije (AIBA) Umar Kremlev dao je punu podršku formiranju regionalne lige.

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.