25.4.2021. 8:06
0
Stravičan lom noge UFC borca, cijela dvorana ostala u šoku
Nevjerojatnu nesreću doživio je Chris Weidman na UFC 261. Samo 13 sekundi nakon početka (službeno vrijeme prekida borbe je 17 sekundi) okršaja s Uriahom Hallom, nekadašnji prvak srednje kategorije doživio je najtežu povredu u karijeri, piše 24 Sata.

Uputio je prvi udarac u borbi - i doživio stravičan lom noge.

Amerikanac je mislio malo osjetiti Halla, vidjeti kako diše, uputiti prvi udarac pa uhvatiti ritam... No, uslijedio je strašan završetak zbog kojeg se srušio na pod zavijajući od bolova.

Gledatelji su ostali šokirani, kao i sudac Herb Dean koji se na prvu okrenuo od Weidmana poslavši Uriaha u svoj ćošak pa požurio pomoći unesrećenom Amerikancu.

Šokiran je bio i pobjednik Uriah Hall koji ni sam nije mogao gledati scenu ispred njega. Nije bilo slavlja ni njega niti njegovog tima, samo nada da će Weidman što bolje podnijeti strašnu bol.

Po Dani Whiteu, koji je podatak objavio na svojem Facebook profilu, Hall je postao prvi borac u historiji UFC-a s pobjedom bez da je uputio ijedan udarac.

(AJdin Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.