6.5.2021. 12:39
0
Gudeljević sa predstavnicima Boksačkog saveza BiH i BK Željezničar
Informirali su ministricu Gudeljević da je svrha upostavljanja Regionalne lige da se kroz nadmetanje u jačoj konkurenciji podigne kvalitet ovog športa u BiH. Za nastupe u novom sistemu takmičenja potrebno je obezbijediti i financije.
Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević razgovarala je danas sa predstavnicima Boksačkog saveza BiH i Boksačkog kluba “Željezničar”, o nedavno uspostavljenoj Regionalnoj boksačkoj ligi.

Delegaciju su činili predsjednik Boksačkog saveza BiH Enes Peštek, mladi bokser Adem Fetahović i čuveni umjetnik Goran Bregović, koji je prihvatio da bude član uprave Boksačkog kluba “Željezničar” i svojim ugledom pokuša doprinijeti uspješnijem radu ovog kluba.

Informirali su ministricu Gudeljević da je svrha upostavljanja Regionalne lige da se kroz nadmetanje u jačoj konkurenciji podigne kvalitet  ovog športa u BiH. Za nastupe u novom sistemu takmičenja potrebno je obezbijediti i financije, oko 100. 000 maraka za jednu sezonu.

Ministrica Ankica Gudeljević iskazala je punu potporu sportašima, te ih informirala o mogućnostima Ministarstva civilnih poslova kada je o financiranju sporta riječ. Naglasila je da se o projektima kakav je nastup u Regionalnoj ligi, moraju starati ministarstva nadležna za sport na svim razinama vlasti.

 Ministrica je poželjela uspjeh Boksačkom klubu “Željezničar”, kao i “Radniku” iz Bijeljine koji će u novom boksačkom takmičenju predstavljati Bosnu i Hercegovinu.

Poželjela je da Bosna i Hercegovina ima predstavnika na Olimpijskim igrama u Tokiju, te iskazala očekivanje da će Evropsko prvenstvo u boksu za djecu školskog uzrasta, koje se održava u augustu BiH, biti uspješno organizirano, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

(Fena)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.