20.6.2021. 17:45
0
Verstappen u samom finišu pretekao Hamiltona za pobjedu na Velikoj nagradi Francuske
Max Verstappen je pobijedio u dramatičnoj utrci za Veliku nagradu Francuske, nakon što je u posljednjem kolu uspio preteći Lewisa Hamiltona.

Utrka je sjajno počela za aktuelnog prvaka koji je već u prvom krugu pretekao Verstappena, a prvo mjesto je držao do 20. kruga kada je Britanac otišao u boks, a Nizozemac ga je pretekao i preuzeo vodstvo.

U 33. krugu Max je odlučio napraviti ključni potez, otišao je u boks i promijenio gume jer nije želio da mu se ponovi prošla utrka kada mu je nekoliko krugova prije kraja pukla guma i uništila utrku. Britanac je odlučio rizikovati i ne ići u boks, ostao je na istim gumama do kraja utrke, a u 44. krugu Verstappen je pretekao Bottasa i ostao pet sekundi iza Hamiltona.

Dva kruga pred kraj, Verstappen je spustio razliku na ispod jedne sekunde, a u posljednjem krugu je i pretekao britanskog vozača i došao nadomak pobjede. To je Nizozemac sačuvao do kraja utrke i došao do velike pobjede na utrci za Veliku nagradu Francuske.
Verstappen ima sada 131 bod, a Hamilton 119.

Poredak vozača na utrci za Veliku nagradu Francuske: 1. Verstappen, 2. Hamilton, 3. Perez, 4. Bottas, 5. Norris, 6. Ricciardo, 7. Gasly, 8. Alonso, 9. Vettel, 10. Stroll, 11. Sainz, 12. Russell, 13. Tsunoda, 14. Ocon, 15. Giovinazzi, 16. Leclerc, 17. Raikkonen, 18. Latifi, 19. Schumacher, 20. Mazepin.

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.