3.7.2021. 11:53
0
"Kada sam pobijedio Wildera, došao sam kući i deset dana razmišljao o samoubistvu"
Krajem ovog mjeseca, tačnije 24. jula će se za titulu WBC prvaka teške kategorije boriti Tyson Fury i Deontay Wilder.

Upravo je Fury, zvanični prvak teške kategorije nedavno priznao da je nakon pobjede u prethodnom okršaju sa Wilderom desetak dana razmišljao o samoubistvu.

“Nakon što dosegnem ogromne visine, nešto me uvijek spusti. Kada sam pobijedio Wildera, došao sam kući i deset dana sam samo razmišljao o samoubistvu”, otkrio je Fury i šokirao svoje fanove.

“Za mene su to bila jako teška vremena i trebale su mi dvije sedmice da se oporavim. Dešava se to uvijek osobama koje imaju mentalne probleme kao što sam ja, ali ključno je znati nositi se sa takvim problemom. Kada znate kako se postaviti, bude vam dobro već za nekoliko dana”, rekao je Fury.
Fury je prošao kroz slične mentalne probleme i 2015. godine nakon što je pobijedio dugogodišnjeg šampiona Vladimira Klička.

“Lumpovao sam po cijelu noć, pio sam, drogirao se. Samo sam želio umrijeti i da odem na zabavan način. Međutim, kada se otrijeznite padnete u još veću depresiju. Bio sam izgubljen, nisam znao šta radim”, rekao je Fury, te je dodao:

“Pokušao sam ostaviti sve i pokušati sa nekim drugim stvarima. Igrao sam golf, gađao glinene golubove, ali imao sam tu prazninu u sebi. Drogu sam prvi put probao sa 27 godina. Kokain sam svakodnevno koristio, kokain i alkohol. Da li bih sada išta mijenjao? Ne. Ne bih ništa promijenio jer se to jednostavno moralo dogoditi. Budio sam se pijan i drogiran i nisam želio da budem živ”, otkrio je Fury.

“Kroz glavu su mi prolazile lude misli. Kupio sam novi Ferrari u ljeto 2016. godine, izašao sam na autoput i vozio sam velikom brzinom. Približavao sam se mostu i nije me bilo briga. Želio sam umrijeti, odustao sam od života i krenuo sam da to učinim. Međutim, zaustavio sam se kada sam čuo neki glas ‘ne, ne čini to Tyson, misli o porodici i djeci koja bi odrastala bez oca’. Zaustavio sam se, nisam znao šta radim. Bio sam uplašen i tresao sam se. Nikad više neću ni pomisliti na samoubistvo nakon toga”, rekao je Fury.

(Ajdin Balićevac)

Tyson Fury
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.