26.9.2021. 13:20
0
Anthony Joshua ne odustaje od borbe s Tysonom Furyjem: Borit ćemo se i bez pojaseva
Oleksandr Usyk sinoć je u Londonu porazio Anthonyja Joshuu i time mu nanio drugi poraz u profesionalnoj karijeri. Ukrajinac je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom nakon izuzetno impresivne predstave. AJ je porazom protiv Usyka ostao bez svoja četiri pojasa u teškoj kategoriji (WBA, IBF, WBO, IBO).

Mnogobrojni boksački fanovi dugo su se nadali borbi između Tysona Furyja i Anthonyja Joshue. Pobjednik te borbe ujedinio bi sve pojaseve u teškoj kategoriji. Međutim, Fury je imao ugovornu obavezu da odradi i treći meč protiv Wildera ukoliko američki boksač to zatraži (a zatražio je). ”Gypsy King” i ”Bronze Bomber” 09. oktobra odradit će treći međusobni meč. Anthony Joshua s druge strane imao je prepreku u vidu Oleksandra Usyka. Iako su Furyja i Joshuu čekali teški protivnici (Furyja još čeka), nerijetko su Fury i Joshua javno pričali o potencijalnom međusobnom meču. Čini se kako je Usyk pomrsio planove Joshui, no britanski boksač navodi kako gubitak pojaseva ne utječe na njegove planove da se bori protiv Furyja ili Wildera.

”Kao što sam rekao, borit ću se s Tysonom Furyjem i Wilderom čak i bez pojasa. Pojasevi su zabavni i odlični. Radi se o ostavštini. Međutim, s pojasevima ili bez, borit ću se s bilo kim.”, započeo je Joshua na konferenciji za medije te je dodao kako se radi o zanimljivim borbama neovisno o ulogu.

”Biste li gledali te borbe da pojasevi nisu u igri? To je glavna stvar u cijeloj priči. Imate dva kompetitivna borca u ringu, obojica dolaze s područja Ujedinjenog Kraljevstva i žele se natjecati jedan protiv drugoga.

Ipak, prije svega, AJ želi revanš protiv Usyka.

”100 posto (želim revanš), zapravo 110 posto. Spreman sam vratiti se treninzima. Moja pluća u dobrom su stanju nakon ovih 12 rundi. Bit ću u dobrom stanju kad se vratim treninzima i nastavit ću tamo gdje sam stao.

Velikih problema imao je Anthony Joshua sa svojim desnim okom. Velika oteklina stvarala se ispod oka i kako je borba odmicala, tako je AJ prema vlastitim navodima sve lošije vidio na to oko.

”Od devete runde ništa nisam mogao vidjeti (na desno oko). Moje oko bilo je zatvoreno, ali za mene je to dobro iskustvo. U teškim situacijama naučite kontrolirati samog sebe. Ovo mi je prvi puta da nisam mogao vidjeti u borbi. Razmišljao sam kako je kul što se moje oko zatvorilo tokom borbe i nisam mogao vidjeti. Gledao sam na jedno oko”, dodao je.

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.