25.10.2021. 10:59
0
Treće poluvrijeme duela na Kosovu: Banjalučanima psovali srpsku majku, kamenovali autobus...
Besa Famgas sa Kosova je pobijedila Borac u drugom kolu Evropskog kupa rezultatom 29:22 i tako se sa ukupnih 54:50 plasirala dalje.

Mnogo prašine se diglo nakon dvije utakmice, a kako saznajemo iz izvora bliskim banjalučkom klubu jedan rukometaš Bese je psovao srpsku majku rukometašu Borca, a uvertira za paklenu atmosferu bilo je kamenovanje autobusa Borca prilikom dolaska u Peć. 

Tokom utakmice se čulo skandiranje UČK. Na Kosovu sve ove incidente pravdaju dešavanjima sa prve utakmice u Banjaluci, kada su navijači Borca Lešinari skandirali razne uvredljive parole poput "Ubij šiptara". Između dvije utakmice simpatizeri kluba Besa Famgas su najavljivali osvetu, a onda se klub pokušao "izvaditi" porukom da su pobijedili bivšeg prvaka Evrope i da je to najveći uspjeh u historiji kluba. Nažalost i ovaj put na našim prostorima su nesportska dešavanja nadmašila teren. 

Kako saznaje Sport1, čelnici kluba Besa Famgas su bili izuzetno korektni, ali na navijače očito nisu mogli utjecati (kao što nisu mogli ni u Banjaluci u prvoj utakmici), ali isto tako nisu smjeli dozvoliti da se poziva na linč Borca i njegovih mladih rukometaša (prosjek godina 19.5).

(Ajdin Balićevac)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.