31.1.2022. 19:04
0
Iron Puki u Rockyjevom stilu počeo pripreme na planini
Najbolji bh. profesionalni bokser Edin Puhalo, alias Iron Puki, počeo je pripreme za najvažniji meč u svojoj dosadašnjoj karijeri.

"Ne želim ništa prepustiti slučaju, odnosno svaki segment ću odraditi po planu i preporuci mog tima na čelu s trenerom Ivanom Filipovićem. Ovo mi je mnogo važan meč i želim dati sve od sebe kako u pripremama, tako i u samoj borbi kako bi prvi put u historiji BiH pokušao osvojiti IBO titulu. Želim također doći na listu izazivača te ako Bog da i ako sve bude kako treba želim do kraja godine napasti svjetsku IBO titulu", rekao je Puki.


Bh. bokser se priprema paralelno na našim planinama Bjelašnici, Igmanu i Gosini (Romanija) te njegovom Iron Puki Boxing kampu.

 
"Obaveze oko planirane organizacije velikog eventa u martu mi ne dozvoljavaju da konstantno budem na nekoj od naših planina, ali svaki slobodan dan iskoristim za odlazak te za trening snage i izdržljivosti upravo na našim planinama. Drago mi je da sam pripreme počeo na planini s dosta snijega i uz debele minuse. Volim to i volim taj način treniranja u tim ekstremnim uslovima kao što je to svojevremno na filmskom platnu prikazao Rocky. To me veoma motiviše", poručio je Puki.

 
Puhalo već drugu sedmicu radi takozvani kamp i radit će ga do samog meča, s tim da je u planu da sparing fazu odradi u Zagrebu.


(Kenan Bešlija) 

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.