19.5.2022. 18:20
0
U Goraždu u subotu prvi Specijal KUP u karateu
Goražde će u subotu 21. maja biti domaćin prvog Specijal Kupa u karateu čiji je organizator Karate klub “Specijal”.

Predsjednik organizacionog odbora ovog sporstkog događaja Ermin Mandžo ističe da se pripreme privode kraju te da vlada veliko interesovanje klubova iz BiH, ali i drugih zemalja.

- Prijave se vrše na stranici Karate saveza FBiH i traju još dva dana. Dosad je prijavljeno više od 580 takmičara iz 41 kluba i četiri države – BiH, Srbije, Crne Gore i Belgije. Takmičenje će se održati u svim uzrasnim kategorijama, od pionira do seniora, a u muškoj seniorskoj OPEN kategoriji određen je i nagradni fond u iznosu od 500 KM za zlatnu medalju - pojasnio je Mandžo.

Dodao je da je novina i da će svi učesnici uzrasta od 6 do 9 godina dobiti učesničke medalje, bez obzira na plasman.

- Izuzetno smo ponosni što je Goražde prvi put nakon 1997. godine  domaćin jednog ovakvog događaja i nadamo se da ćemo nastaviti ovu tradiciju i u saradnji sa drugim klubovima u gradu na Drini održavati ovako značajne turnire. Radujemo se dolasku svih takmičara i klubova kojima ćemo nastojati biti što bolji domaćini i pozivamo sve one koji se do sada nisu prijavili, da to učine - istakao je Mandžo.

Takmičenja u okviru prvog Specijal Kupa počinju u subotu od deset sati dok je svečano otvaranje turnira predviđeno u 12 sati. 


(Fena / Aldina R.) 

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.