26.9.2022. 15:39
0
Bivši surferski šampion ubijen u kafanskoj tuči
Nekadašnji surferski šampion Chris Davidson ubijen je tokom vikenda u jednom kafanskom napadu u Australiji.

Davidson je navodno udaren šakom u lice ispred kantri kluba u Saut vest Roku u subotu oko 23 sata, zbog čega je pao i udario glavom o trotoar.

Hitna pomoć je brzo stigla na lice mjesta, odmah je prebačen u bolnicu, ali je preminuo od posljednica povreda koje je zadobio.




Davidson je imao 45 godina, a mediji navode da se posvađao sa izvjesnim Grantom Kolmanom, bratom glavnog trenera ragbi tima iz Novog Južnog Velsa Darena Kolmena. Optuženi je uhapšen u svojoj kući 40 minuta poslije ponoći te kobne noći i optužen je za napad koji je prouzrokovao smrt.

Sam Davidson je na svom vrhuncu bio najavljivan kao jedan od najvećih surfera svijeta i 2010. je bio rangiran na 14. mjestu. Sa samo 15 godina je osvojio Kup kadeta, da bi 1996. godine dobio dozvolu za takmičenje na prestižnom "Rip Curl Pro" turniru gdje je pobijedio svjetsku šampionku Keli Slejter.


(Admir O.)

 

SurferTuca
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.