28.12.2022. 12:12
0
Lana Pudar dobitnica Državne nagrade za sport: Dobit će i 10.000 KM
Lana Pudar dobitnica je Državne nagrade za sport Bosne i Hercegovine za 202. godinu.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, donijelo je Odluku o dodjeli Državne nagrade za sport Bosne i Hercegovine 2022. godine.

Državna nagrada za sport Bosne i Hercegovine za 2022. godinu, u vrijednosti 10.000 KM,  dodijeljena je plivačici Lani Pudar, kao najveće priznanje Bosne i Hercegovine za izuzetan doprinos razvoju sporta i afirmaciju BiH, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.


Među sportskim uspjesima ove mlade Mostarke su prvo i treće mjesto u disciplini 200 metara delfin na seniorskom prvenstvu u Rimu i seniorskom prvenstvu svijeta u Abu Dabiju.

Pudar je, između ostalog, višestruka juniorska prvakinja Evrope, a bila je i dva puta ‘zlatna’ na Mediteranskim igrama održanim u Oranu 2022. godine.


(Fena/Admir O.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.