3.2.2023. 17:55
0
Tuka nakon osvojenog drugog mjesta: Zadovoljan sam, jedva čekam sljedeće trke
FOTO: FENA
Najbolji bh. atletičar Amel Tuka istakao je da je zadovoljan osvojenim drugim mjestom na otvaranju sezone u Ostravi.

Tuka je dionicu od 800 metara istrčao u vremenu 1:48,09. Slavio je Tunižanin Abdessalem Ayouni s vremenom 1:47,97.

- Jako sam zadovoljan prvom trkom na otvaranju sezone u Ostravi. Odlično drugo mjesto u izuzetno jakoj konkurenciji, uz solidno vrijeme iako je trka bila poprilično spora.

Bilo je tu 11 atletičara na trci u dvorani, što je stvarno puno i jako je bilo teško izboriti pravu poziciju. Krenuli smo jako dobro, ali poslije je nastao neki zastoj, trka se usporila - kazao je najbolji bh. atletičar pa nastavio:

- Zadovoljan sam zato što sam se u takvoj trci osjećao jako dobro. Imao sam taj svoj finiš iako je prva trka osjećao sam se super.

Jedva čekam sljedeće trke u kojima očekujem da dignem formu i da dođem pred Evropsko prvenstvo u Istanbulu što spremniji - dodao je Tuka.

(Erna H.) 

AMEL TUKA
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.