4.6.2023. 8:51
0
Puki nokautirao Francuza Makiadija i završio meč u trećoj rundi
Edin Puhalo alias Iron Puki odbranio je evropsku titulu prvaka u WBA diviziji.


Bosanskohercegovački najbolji bokser, slavio je u trećoj rundi tehničkim nokautom protiv višestrukog prvaka Francuske Sirila Makiadija.

Domaćin borbe bio je njemački Baden-Württembergu, a prve dvije runde oba boksera bila su oprezna i tražila su ispitivanje snaga.

Treća runda donosi pobjedu bh. bokseru i odbranu titule. Puhalo je nakon nekoliko udaraca nokautirao Makiadija, poslije čega je sudac prekinuo borbu.

Puhalo je u subotu imao do sada najtežu borbu, jer je boksao protiv protivnika koji je imao najveći ranking.

Makiadi je prije ovog meča imao 14 pobjeda, tri poraza i dva neriješena duela. Bio je u nizu od sedam mečeva bez poraza, od čega pet trijumfa.

Iron Puki sada ima na odličan skor od 23 pobjede (21 nokautom) i svega jedan poraz u karijeri. 


(Patria/A.R.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.