11.11.2023. 20:18
0
Ismail Barlov osvojio još jedno zlato u Kairu
FOTO: pk spid
Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine, nastavio je sa sjajnim rezultatima i drugog dana takmičenja na mitingu Svjetske serije u Egiptu.

Takmičar Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva danas je nastupio u disciplini 50 prsno i osvojio zlatnu medalju u seniorskom A finalu.

Njegov klupski i reprezentativni kolega Ismail Zulfić u jutrošnjim kvalifikacijama uspio se plasirati u juniorsko finale, te nastup završio na šestom mjestu.

Bh. dvojac je juče, prvog dana takmičenja u Kairu, takođe briljirao. Ismail Barlov je u disciplini 150 metara miks sa isplivanim državnim rekordom i potvrđenom drugom A normom za Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine, osvojio srebrnu medalju u seniorskoj, te zlatnu u konkurenciji juniora.

Ismail Zulfić je bio na 200 miks srebrni među juniorima uz takođe isplivan državni rekord.

Paraplivačka reprezentacija Bosne i Hercegovine predvođena selektorom Amelom Kapom, nastup u Kairu završava u nedjelju kada će Barlov i Zulfić nastupiti u disciplini delfin.

(Aldin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.