3.12.2023. 21:16
0
PK SPID i Paraplivački savez FBiH okupili najbolje
U organizaciji Paraplivačkog saveza Federacije Bosne i Hercegovine i Plivačkog kluba SPID na Olimpijskom bazenu „Otoka“ u Sarajevu danas je održano prvo Paraplivačko prvenstvo Federacije Bosne i Hercegovine i 8. tradicionalno klupsko inkluzivno takmičenje „U vodi smo svi jednaki“.

Učestvivalo je 186 takmičara u svim uzrasnim kategorijama, a takmičenja su održana povodom 3. decembra Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom. Nastupili su, između ostalih, i reprezentativci Bosne i Hercegovine Ismail Zulfić, te Ismail Barlov, prvi bh. vlasnik dvije A norme za nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

- Danas smo slavili sport, uspjeh i još jednom pomjerali granice. Danas smo još jednom pokazali da su osobe s invaliditetom šampioni koji su među nama. Dokazali smo još jednom da su ne samo jednaki u društvu, nego i lideri zajednice u kojoj žive ali i šire. Ponosni smo na organizaciju prvog paraplivačkog prvenstva Federacije Bosne i Hercegovine, sa željom da u godinama koje slijede prebrodimo i ostale administrativne poteškoće i uskoro organizujemo i Državno paraplivačko prvenstvo Bosne i Hercegovine - rekao je Amel Kapo, prvi čovjek Plivačkog kluba SPID i selektor paraplivačke reprezentacije BiH.

Ismail Zulfić proglašen je za najboljeg plivača, a Elmedina Đocaj za najbolju plivačicu kluba u 2023. godini. Laureat šampion inkluzije otišao je u ruke Džana Kape.

Prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji na prvenstvu osvojili su plivači SPID-a. Drugi su bili takmičari Plivačkog kluba Leptir Žepče, ispred Plivačkog kluba Slobodni stil.

- Svoj doprinos takmičenju dali su i volonteri iz Plivačkog kluba Sport time, Crvenog križa Novo Sarajevo i Gimnazija Obala. Zahvalnost dugujemo i Ministarstvu civilnih poslova BiH, Federalnom ministarstvu kulture i sporta, Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ministarstvu za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, Gradu Sarajevo, Bh. telecomu, Otto Per Mille Valdese, Iscos Emilia-Romagna i kompaniji HOLDINA -  istakli su organizatori.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.