15.12.2023. 19:02
0
Bivši menadžer Schumachera: Ne nadam se više
To su riječi koje nisu nužno iznenađujuće, ali njihova oštrina i jasnoća i dalje vas tjeraju da sjednete! Otprilike 10 godina nakon tragične skijaške nesreće Michaela Schumachera, njegov bivši menadžer Willi Weber razočaran je zdravstvenim stanjem Schumija.

"Nažalost, više nemam nade!", kazao je.

Sada 81-godišnji Weber, koji je brinuo o Michaelu Schumacheru kao menadžeru od 1988. do 2010. godine, priča za kelnski Express da žali što nije posjetio Schumachera u bolnici nakon nesreće na skijanju koja je promijenila sve 29. decembra 2013. godine.

“Naravno da se jako kajem zbog toga i krivim sebe. […] Tugovao sam kao pas nakon njegove nesreće.” Činjenica da Schumacherova supruga Corinna više nije dozvoljavala bilo kakav kontakt također ga je teško pogodila. U svakom slučaju, više ne vjeruje da će ponovo vidjeti svog dugogodišnjeg štićenika, “bez pozitivnih vijesti nakon deset godina”.

Iako mnogo toga o sudbini Mihaela Schumachera nikada nije objavljeno u javnosti, zna se nekoliko stvari: Doživio je tešku nesreću na skijanju 29. decembra 2013. godine iznad Meribela u francuskim Alpima. Oko 11 sati zabio se u stijenu nekoliko metara od označene padine.

Izgubio je kontrolu i prilikom pada udario je glavom u stijenu. Slomljena je kaciga koju je Scumacher nosio. Prema zvaničnim informacijama, Schumacher je odmah nakon nesreće reagirao, ali zbunjen.

Trebalo je da ga helikopterom odvezu u Moutiers. Međutim, povrede glave koje je Schumacher zadobio u udaru uprkos tome što je nosio kacigu bile su toliko ozbiljne da nije mogao da se liječi. Spasilački helikopter ga je potom odvezao u Univerzitetsku bolnicu Grenoble.

Morao je na hitnu operaciju i život mu je bio u opasnosti. Sljedećeg dana liječnici su na konferenciji za novinare dali ovu izjavu: Šumaher je u padu zadobio široke povrede mozga i njegovo stanje je opisano kao izuzetno ozbiljno. Morao je na drugu operaciju uklanjanja hematoma.

Schumacherov život je bio u opasnosti još nekoliko dana. Krajem januara 2014. anestetici su smanjeni kako bi se započela faza oporavka od vještačke kome. U junu 2014. Schumacherova uprava je objavila da on više nije u komi. Sve u svemu, od tada nije bilo pravih ažuriranja o zdravstvenom stanju rekordnog svetskog šampiona u Formuli 1.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.