17.1.2024. 20:17
0
Mesud Pezer oborio lični i bh. rekord u bacanju kugle
Bosanskohercegovački rekorder u bacanju kugle, 30- godišnji Zeničanin Mesud Pezer, pobijedio je s dužinom novog ličnog i bh. dvoranskog rekorda na Otvorenom prvenstvu Beograda.

Pezer je večeras ostvario dužinu od 21,22 metra, čime je oborio dosadašnji lični i bosanskohercegovački dvoranski rekord od 21,15 metara, koji je postavio 3. marta 2018. godine na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Birminghamu, kada je osvojio i peto mjesto.

Pezerov lični i bh. rekord na otvorenom iznosi 21,48 metara, a ostvario ga je 13. augusta 2019. godine, na mitingu u švedskom gradu Växjö.

-Raduje me činjenica da sam vlasnik i novog državnog rekorda te mi to daje dodatni vjetar u leđa za izazove koji su ispred mene u narednim mjesecima- kazao je Pezer, koji je dodao kako je sretan što je ovaj rezultat došao kao plod dobrih priprema.



(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.