15.2.2024. 19:52
0
Prvi komentar Lane Pudar nakon što je Bosni i Hercegovini donijela još jednu svjetsku medalju
Lana Pudar je plivačica u svijetu na 200 metara delfin i Bosni i Hercegovini je donijela još jednu svjetsku medalju.

Naša najbolja sportiskinja tako je upisala još jedan vrhunski rezultat u svijetu plivanja, ovoga puta na Svjetskom seniorskom prvenstvu koje je održano u Dohi.

Lana je sve vrijeme bila na četvrtom mjestu i onda je pojačala ritam - i došla do trećeg mjesta i bronzane medalje.

Podsjetimo, Lana Pudar se u finale plasirala sa ukupnim osmim vremenom.

Mostarka se u srijedu, 14. februara, plivala u prvom polufinalu i ostvarila vrijeme 2:09.42 (u kvalifikacijama plivala 2:11.05), što joj je osiguralo plasman među osam najboljih.

I ovaj rezultat koji je ostvarila u finalu je veliki sportski uspjeh za našu zemlju. 

Lana Pudar je s nastupom na 200 metara delfin završila učešće na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Naša Sirena na ovom SP-u trebala je nastupit i na 100 metara delfin, ali je odustala od nastupa zbog povrede ramena, koju je u međuvremenu sanirala.

Nakon završenog nastupa, novinari su joj odmah prišli da da izjavu. Naš ponos je bila veoma zadovoljna što je ostvarila još jedan sjajan rezultat.

“Ovo je sjajan osjećaj. Jučer, (srijeda, 14. februar, op. a.) sam imala lošu utrku, pokušala sam plivati najbrže što mogu i na kraju uspjela”, rekla je sjajna Lana Pudar.

Potom je poslala poruku navijačima:

“Želim navijačima poručiti da ih volim, zatim je dodala: Plivala sam u stazi osam, nisam znala gdje su ostale. Dala sam sve od sebe”.



(Ajdin B.)

Lana Pudar
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.