21.6.2024. 22:04
0
Iman Avdić bh. rekordom do 12. mjesta na Evropskom prvenstvu u Beogradu
Reprezentativka Bosne i Hercegovine Iman Avdić osvojila je večeras 12. mjesto na Evropskom seniorskom prvenstvu u plivanju, koje se održava u Beogradu.

Takmičarka Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva, iako još uvijek juniorka, polufinalnu trku na 200 metara mješovito u kojoj je bila najmlađa učesnica, završila je sa rezultatom 2:19.73.

Sedamnaestogodiša Iman Avdić sa ovim rezultatom ujedno je postavila novi seniorski rekord Bosne i Hercegovine u disciplini mješovito na 200 metara.

Plasman u polufinale Iman Avdić izborila je u jutrošnjim kvalifikacijama kada je isplivala vrijeme 2:21.88.

Bh. plivačica je za nastup u glavnom gradu Srbije izborila norme, između ostalog, i u disciplinama 100, 200 i 400 metara slobodnim stilom, te 200 metara delfin.

(Sead M.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.