23.6.2024. 9:44
0
Održana treća humanitarna trka Stojčevac 5K, za tri udruženja prikupljeno skoro 15.000 KM
Treće izdanje humanitarne trke Stojčevac 5K, koja se u organizaciji Općine Ilidža održala u subotu na poznatom ilidžanskom izletištu, u potpunosti je opravdala očekivanja i opet podiglo letvicu kada je riječ o samoj organizaciji.

Baš kao što je to i prije same organizacije najavljivano ovogodišnje izdanje brojem učesnika nadmašilo je prošlogodišnju trku, a koja je bila rekordna u Bosni i Hercegovini po broju trkača.

Cjelodnevni sportsko-zabavni program počeo je u 10 sati "Porodičnim danom", koji je obilovao brojnim besplatnim sadržajima za najmlađe. Pored brojnih sportskih poligona, djeca su mogla naučiti kako se pruža prva pomoć, crtati, družiti se s maskotama omiljenih likova, a mogli su i ukrasiti svoje lice.

Po završetku trke svi učesnici su, bez obzira na plasman, imali samo riječi hvale za sportsku manifestaciju koja se održava u jedinstvenom ambijentu Stojčevca i Velike aleje i već je zaradila posebno mjesto kod trkača u našoj zemlji, a za razliku od predhodnih trka ove godine se trčalo novom, asfaltiranom i uređenom podlogom.

Trku čiji je tehnički organizator bila Javna ustanova Kulturno sportski i rekreacioni centar Ilidža, a koja je ove godine privukla više od 700 učesnika, najbrže je istrčao Emir Hastor (15:56). Drugi je bio Alen Memić (16:50), dok je treće mjesto pripalo Ibrahimu Zubači (17:23).

Četvrti kroz cilj je prošao Nedim Efendić. Efendić je ujedno bio najbrži Ilidžanac, a Amini Hurić pripala je titula najbrže Ilidžanke.

Najbrža u ženskoj konkurenciji bila je Alma Hrnjić s vremenom 18:59. Edina Harbinja je bila druga (20:51), a treću poziciju zauzela je Merjema Šuman (21:40). Dahila Jašarević bila je četvrta.

Najstariji učesnik trke bio je Hazim Kukuruzović, a najstarija Marijana Alambašić. Emina Kanlić (2015.) i Adin Mujezinović (2016.) bili su najmlađi učesnici trećeg izdanja humanitarne trke Stojčevac 5K.

Prijatelji humanitarne trke osigurali su vrijedne i zanimljive nagrade za sve, dok je kompletan iznos od uplaćenih startnina otišao u humanitarne svrhe.

Vaučer u iznosu od 6.000 KM načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, koji je također bio među trkačima, uručio je Udruženju Srce za djecu oboljelu od raka. Članovima Plivačkog kluba Spid uručen je vaučer od 5.000 KM, dok je Udruženje penzionera Ilidža dobilo vaučer u vrijednosti 3.800 KM.

"Mislim da smo uspjeli nadmašiti premijerno izdanje humanitarne trke Stojčevac 5K ali i ponuditi dodatni cjelodnevni sadržaj za sve generacije. Broj trkača kao i broj posjetilaca obavezuje nas da već naredne godine, ako Bog da, budemo još bolji, s još nekim novim sadržajima.. Posebno mi je drago da je "Porodični dan" okupio veliki broj djece i njihovih roditelja, te da se mogli besplatno uživati u svim sadržajima", rekao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, te se zahvalio prijateljima trke, volonterima i svima koji su dali doprinos da trka i ove godine bude na vrhunskom nivou.

Na kraju je naglasio kako će trka i u budućnosti biti humanitarnog karaktera, a cjelodnevni sadržaji bit će na program i narednog ljeta.

Svi posjetioci Stojčevca nakon trke mogli uživati uz zanimljiv muzički program DJ Mahira Beathousea.

(NAP)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.