21.7.2024. 11:20
0
Na mitingu u Trebinju 12 medalja za Plivački klub Velež
Ove subote, 20. jula 2024. godine, održan je 19. po redu međunarodni plivački miting pod nazivom “Srđan i Maksim”, u organizaciji Plivačkog kluba “Leotar” iz Trebinja. Na mitingu je učestovalo preko 350 takmičara iz Austrije, Crne Gore, Danske, Islanda, Italije, Rusije, Srbije, Ukranije i Bosne i Hercegovine.

Na ovom mitingu, zadnjem za Velež u ovom dijelu takmičarske sezone, učestvovalo je 15 plivačica i plivača iz Veleža, a to su bili Džejla Tanović, Ena Maksumić, Edim Vuk, Sergej Đurić, Danis Kadrić, Ajnur Talić, Fatih Boškailo, Ajna Talić, Selma Mezić, Nejra Bešo, Nejra Crnalić, Emin Begić, Amila Crnalić, Abdullah Marić i Merjem Tucaković, uz asistenciju Danje Alikalfić.

Osvojeno je ukupno 12 medalja od čega je čak 8 zlatnih te po dvije srebrne i bronzane. U ekipnom plasmanu ostvarili smo plasman na 10. mjesto u konkurenciji 25 klubova.

Ena Maksumić (2006.) je osvojila četiri medalje. Tri su zlatne, a osvojene su u disciplinama 50 i 100 metara prsno te 200 metara mješovito. Bronzanu medalju je osvojila u disciplini 50 metara slobodno.

Fatih Boškailo (2011.) je osvojio tri medalja i sve tri su zlate. Najbrži je bio u disciplinama 50 i 100 metara prsno te 200 metara mješovito.

Fantastična Merjem Tucaković (2016.) je osvojila tri medalje. Dvije medalje su zlatne i osvojene su u discplinama 50 i 100 metara leđno. Uz ove, osvojila je i jednu bronzanu medalju na 50 metara slobodno.

Sjajna Amila Crnalić (2014.) je osvojila srebrnu medalju u disciplini 100 metara prsno. Za našu Amilu je ovo prva medalja i nagovještaj još većih uspjeha koji zasigurno dolaze.

Džejla Tanovć (2005.) je osvojila srebrnu medalju u disciplini 50 metara prsno.

Nastupom na “Srđan i Maksim” mitingu Klub spušta zavjesu na još jednu takmičarsku sezonu.

(NAP)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.