30.11.2015. 15:12
0
Razglednica iz Hrvatske: Zagreb pretvoren u Božićnu bajku
Povodom početka Adventa na Trgu bana Jelačića u zagrebu okićene su božićne jele i uz to posute umjetnim snijegom kako bi se uprizorila Božićna bajka koja će ulicama grada trajati sve do iza Nove godine, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).

Božićne jele posute snijegom i slama, saonice te brojni Božićni ukrasi ove godine bit će dekoracija gradskog središta do iza Nove godine.

Riječ je o Adventu u Zagrebu koji se već niz godina u Božićno vrijeme odvija na ulicama Zagreba i čini ga jednom od najpoželjnijih turističkih destinacija u ovom dijelu Europe.

U subotu je zapaljena prva adventska svijeća, odnosno lampica, a adventske lampice gorjet će cijelo vrijeme Adventa, četiri nedjelje do Božića, ali i poslije,  tjedan dana iza Nove Godine.

Bijele drvene kućice ove su godine upotpunile Božićnu priču, a u njima će se moti kupiti razna jela i pića, kao i različiti suveniri i pokloni.

Na sred Trga okićen je veliki, desetmetaski gradski bor kojega svake godine donira netko od Zagrepčana.

Ulice Zagreba navečer će i ove godine biti prepune posjetitelja koji će predbožićno vrijeme provoditi na otvorenom, na ulicama gradskog centra, pod plinskim grijalicama i uz tople napitke, umjesto u trgovačkim centrima ili na zatvorenim lokacijama.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.